FOTOWEDSTRIJD

UITSLAG FOTOWEDSTRIJD 2023

Donderdag 30 december was het tijd voor onze openbare avond waar ook vrienden, familie, oud-leden en andere geïnteresseerden aanwezig mochten zijn. Na de ontknoping van onze jaarlijkse fotowedstrijd werden we getrakteerd op een mooie presentatie van oud VNF-lid Rob Schoemaker. 

Leuk weetje: Rob Schoemaker is tijdens zijn lidmaatschap ook een keer tot overall-winnaar gekroond. Dit was in het jaar 2019 (zie archief). 

Fotowedstrijd 2023 ontknoping:
In totaal deden er 217 foto’s mee aan de wedstrijd, waarvan:

51 foto’s in de categorie Macro
58 foto’s in de categorie Vogels
38 foto’s in de categorie Dieren
27 foto’s in de categorie Landschappen
43 foto’s in de categorie Dauw

Verder op de pagina vindt u de uitleg over het verloop van onze jaarlijkse wedstrijd.

PRIJSWINNAARS

Overall-Winnaar
1 © Gerrit de Ruiter

Gerrit de Ruiter is met deze prachtige foto van een rups (bovenop de kliko in zijn tuin)
Overall-Winnaar van 2023!
Deze foto is tijdens de openbare avond met een grote meerderheid tot overall-winnaar 2023 verkozen.

Macro
Vogels
Landschappen
Dieren
Dauw

Het onderwerp voor de vijfde categorie was dit jaar ‘Dauw’ en is gekozen door Metje van Tongeren die vorig jaar overall-winnaar was geworden.

Zie hier de top 10 van elke categorie van de fotowedstrijd 2023 en de foto’s van de voorgaande wedstrijden.

UITLEG ORIGINELE FOTOWEDSTRIJD

Ieder jaar vindt er in oktober een fotowedstrijd plaats.
Alle leden mogen maximaal 12 foto’s insturen onderverdeeld in 5 categorieën. Op de wedstrijdavond geeft elk aanwezig lid een X aantal punten (1, 3 of 5 punten) aan ieder ingeleverde foto. Uiteindelijk telt de wedstrijdcommissie alle punten per foto op, waardoor er bij iedere categorie een top 10 ontstaat. 

Vier categorieën staan vast en zijn ieder jaar hetzelfde: macro, vogels, dieren en landschappen.
De vijfde categorie wisselt ieder jaar. Deze wordt gekozen door de overall-winnaar van het jaar er voor. Tijdens onze openbare avond wordt de overall-winnaar benoemd . 

OPENBARE AVOND

Een maand na de fotowedstrijd wordt op de openbare avond de uitslag bekend gemaakt. Het is een openbare avond waar vrienden, familieleden, bekenden en onbekenden welkom zijn. Naast de uitslag van de wedstrijd, een hapje en een drankje worden er presentaties gegeven. Dit zijn presentaties van zowel onze leden als van natuurfotografen van buitenaf.

Tijdens de uitslag van de fotowedstrijd ontvangt de top 3 van elke categorie een leuke prijs. De hoogst genoteerde foto van elke categorie krijgt natuurlijk een 1e prijs, maar naast de 1e prijs maakt de foto ook kans op het worden van de overall-winnaar.

Het publiek, inclusief aanwezige leden van de vereniging, stemt op één van de vijf 1e prijswinnende foto’s die zij het mooiste vinden. De foto met de meeste stemmen wordt de overall-winnaar van het jaar!