FOTOWEDSTRIJD

FOTOWEDSTRIJD

Ieder jaar vindt er in oktober een fotowedstrijd plaats.
Alle leden mogen maximaal 12 foto’s insturen onderverdeeld in 5 categorieën. Op de wedstrijdavond geeft elk aanwezig lid een X aantal punten (1, 3 of 5 punten) aan ieder ingeleverde foto. Uiteindelijk telt de wedstrijdcommissie alle punten per foto op, waardoor er bij iedere categorie een top 10 ontstaat. 

Vier categorieën staan vast en zijn ieder jaar hetzelfde: macro, vogels, dieren en landschappen.
De vijfde categorie wisselt ieder jaar. Deze wordt gekozen door de overall-winnaar van het jaar er voor. Tijdens onze openbare avond wordt de overall-winnaar benoemd . 

OPENBARE AVOND

Een maand na de fotowedstrijd wordt op de openbare avond de uitslag bekend gemaakt. Het is een openbare avond waar vrienden, familieleden, bekenden en onbekenden welkom zijn. Naast de uitslag van de wedstrijd, een hapje en een drankje worden er presentaties gegeven. Dit zijn presentaties van zowel onze leden als van natuurfotografen van buitenaf.

Tijdens de uitslag van de fotowedstrijd ontvangt de top 3 van elke categorie een leuke prijs. De hoogst genoteerde foto van elke categorie krijgt natuurlijk een 1e prijs, maar naast de 1e prijs maakt de foto ook kans op het worden van de overall-winnaar.

Het publiek, inclusief aanwezige leden van de vereniging, stemt op één van de vijf 1e prijswinnende foto’s die zij het mooiste vinden. De foto met de meeste stemmen wordt de overall-winnaar van het jaar!

Rob Schoemaker is met zijn foto van twee hermelijnen verkozen tot overall-winnaar van 2019. Zijn keuze voor het vijfde thema van de fotowedstrijd dit jaar is gevallen op het onderwerp impressie.

© Rob Schoemaker

PRIJSWINNAARS 2019

Macro
Vogels
Landschappen
Dieren
Blauw

Het onderwerp voor de vijfde categorie was dit jaar ‘Blauw’ en is gekozen door Ina Hendriks-Schaafsma die in 2018 overall-winnaar is geworden.

 

Zie hier de top 10 van elke categorie van de fotowedstrijd 2019 en de foto’s van de wedstrijd van 2018.