FOTOWEDSTRIJD

FOTOWEDSTRIJD 2021

Wat hadden we een goede hoop dat we dit jaar de wedstrijd op normale wijze konden uitvoeren en wat viel het toen tegen, wanneer bleek dat de coronamaatregelen het voor het tweede jaar oprij niet toelieten. 

Er was niets aan te doen en daarom was de wedstrijdcommissie genoodzaakt om de wedstrijd digitaal voort te zetten.

Elk lid mocht maximaal 12 foto’s insturen en per categorie maximaal 3 foto’s. 
Dit jaar hadden we de thema’s macro, vogels, landschap, dieren en tegenlicht.
Vervolgens konden alle leden stemmen door per categorie aan te geven welke foto volgens hen de 1e plaats, de 2e plaats en de 3e plaats verdiend.

1e plaats krijgt 5 punten
2e plaats krijgt 3 punten
3e plaats krijgt 1 punt. 

De Overall-Winnaar van dit jaar is de foto die in totaal de meeste punten heeft gekregen.

PRIJSWINNAARS

Overall-Winnaar
1 © Jelle de Jong

Jelle de Jong is met deze schilderachtige foto van meeuwen de Overall-Winnaar van 2021!
Hij heeft met deze foto welgeteld 55 punten weten te halen.

Macro
Vogels
Landschappen
Dieren
Tegenlicht

Het onderwerp voor de vijfde categorie was dit jaar ‘Tegenlicht’ en is gekozen door Roelof Molenaar die vorig jaar overall-winnaar was geworden.

Zie hier de top 10 van elke categorie van de fotowedstrijd 2021 en de foto’s van de wedstrijd van 2020, 2019 en 2018.

UITLEG ORIGINELE FOTOWEDSTRIJD

Ieder jaar vindt er in oktober een fotowedstrijd plaats.
Alle leden mogen maximaal 12 foto’s insturen onderverdeeld in 5 categorieën. Op de wedstrijdavond geeft elk aanwezig lid een X aantal punten (1, 3 of 5 punten) aan ieder ingeleverde foto. Uiteindelijk telt de wedstrijdcommissie alle punten per foto op, waardoor er bij iedere categorie een top 10 ontstaat. 

Vier categorieën staan vast en zijn ieder jaar hetzelfde: macro, vogels, dieren en landschappen.
De vijfde categorie wisselt ieder jaar. Deze wordt gekozen door de overall-winnaar van het jaar er voor. Tijdens onze openbare avond wordt de overall-winnaar benoemd . 

OPENBARE AVOND

Een maand na de fotowedstrijd wordt op de openbare avond de uitslag bekend gemaakt. Het is een openbare avond waar vrienden, familieleden, bekenden en onbekenden welkom zijn. Naast de uitslag van de wedstrijd, een hapje en een drankje worden er presentaties gegeven. Dit zijn presentaties van zowel onze leden als van natuurfotografen van buitenaf.

Tijdens de uitslag van de fotowedstrijd ontvangt de top 3 van elke categorie een leuke prijs. De hoogst genoteerde foto van elke categorie krijgt natuurlijk een 1e prijs, maar naast de 1e prijs maakt de foto ook kans op het worden van de overall-winnaar.

Het publiek, inclusief aanwezige leden van de vereniging, stemt op één van de vijf 1e prijswinnende foto’s die zij het mooiste vinden. De foto met de meeste stemmen wordt de overall-winnaar van het jaar!