FOTOWEDSTRIJD

UITLEG ORIGINELE FOTOWEDSTRIJD

Ieder jaar vindt er in oktober een fotowedstrijd plaats.
Alle leden mogen maximaal 12 foto’s insturen onderverdeeld in 5 categorieën. Op de wedstrijdavond geeft elk aanwezig lid een X aantal punten (1, 3 of 5 punten) aan ieder ingeleverde foto. Uiteindelijk telt de wedstrijdcommissie alle punten per foto op, waardoor er bij iedere categorie een top 10 ontstaat. 

Vier categorieën staan vast en zijn ieder jaar hetzelfde: macro, vogels, dieren en landschappen.
De vijfde categorie wisselt ieder jaar. Deze wordt gekozen door de overall-winnaar van het jaar er voor. Tijdens onze openbare avond wordt de overall-winnaar benoemd . 

OPENBARE AVOND

Een maand na de fotowedstrijd wordt op de openbare avond de uitslag bekend gemaakt. Het is een openbare avond waar vrienden, familieleden, bekenden en onbekenden welkom zijn. Naast de uitslag van de wedstrijd, een hapje en een drankje worden er presentaties gegeven. Dit zijn presentaties van zowel onze leden als van natuurfotografen van buitenaf.

Tijdens de uitslag van de fotowedstrijd ontvangt de top 3 van elke categorie een leuke prijs. De hoogst genoteerde foto van elke categorie krijgt natuurlijk een 1e prijs, maar naast de 1e prijs maakt de foto ook kans op het worden van de overall-winnaar.

Het publiek, inclusief aanwezige leden van de vereniging, stemt op één van de vijf 1e prijswinnende foto’s die zij het mooiste vinden. De foto met de meeste stemmen wordt de overall-winnaar van het jaar!

UITSLAG FOTOWEDSTRIJD 2022

Afgelopen donderdagavond (24 november) konden we na 3 jaar eindelijk weer een openbare avond organiseren, waarbij de uitslag van de jaarlijkse fotowedstrijd bekend werd gemaakt. Wij waren verheugd om onze leden, familie, vrienden en geïnteresseerden weer op deze manier te kunnen ontvangen op onze vaste locatie. 

In totaal deden er 240 foto’s mee aan de wedstrijd, waarvan:

54 foto’s in de categorie Macro
60 foto’s in de categorie Vogels
46 foto’s in de categorie Dieren
32 foto’s in de categorie Landschappen
48 foto’s in de categorie Kunstzinnig

Onderaan de pagina vindt u de uitleg over het verloop van onze jaarlijkse wedstrijd.

PRIJSWINNAARS

Overall-Winnaar
1 © Metje van Tongeren

Metje van Tongeren is met deze prachtige foto van twee juffers de Overall-Winnaar van 2022!
Deze foto is tijdens de openbare avond met een grote meerderheid tot overall-winnaar 2022 verkozen.

Macro
Vogels
Landschappen
Dieren
Kunstzinnig

Het onderwerp voor de vijfde categorie was dit jaar ‘Kunstzinnig’ en is gekozen door Jelle de Jong die vorig jaar overall-winnaar was geworden.

Zie hier de top 10 van elke categorie van de fotowedstrijd 2022 en de foto’s van de voorgaande wedstrijden.

De prijzen voor de 1e prijswinnaars zijn deels gesponsord door CameraNu (Apeldoorn).
Wij willen het team van CameraNu bedanken voor de enorm vriendelijke service en hulp aan ons toch wel kleine vereniging!